Wat is Ismakogie?

Ismakogie is een houding- en bewegingsleer. Met aandacht beter bewegen in het dagelijks leven. Het is de beleving van de beweging die deze leer zo bijzonder maakt voor alle leeftijden. Je leert voelen wat er in je eigen lichaam gebeurt.

Het maakt je vitaler en mooier

Ismakogie houdt zich bezig met het behoedzaam opbouwen van spanningen in de spieren en het even zo rustig weer laten teruggaan, naar je rustspanning. Met zachte, rustige, kleine bewegingen beginnen we met het zogenaamde spel van de spieren. We volgen heel bewust de actie in onze spieren. Op deze manier kunnen we zelfs het betasten van de bewegende spieren ook psychisch begrijpen. De diepere betekenis van deze inspanningen is het verscherpen van alle zintuigen en functies van de organen. Door de mogelijkheid van mentale sturing van de bewegingen kunnen we een aanmerkelijke verbetering van ons waarnemingsvermogen tot stand brengen. Door de invloed op de verschillende pompmechanismen, zoals bloedvaten, lymfebanen en tussenwervelschijven, worden we vitaler en mooier.

“Ik beoefen het leven”

Anne Seidel

Grondlegger van de Ismakogie.

Anne Seidel (Wenen 1900-1997) ontwikkelde een systeem van bewegingen die rekening houden met de fysiologische processen van het lichaam en die leiden tot een houding- en bewegingsritmiek waarin evenwicht van lichaam, ziel en geest verwezenlijkt worden. Anne studeert anatomie en fysiologie aan de universiteit van Wenen en Innsbruck.

Lees meer over Anne Seidel

De Essentie

Tijdens dagelijkse werkzaamheden kunnen er subtiele bewegingen gedaan worden met alle willekeurige spieren, op een manier zoals de natuur het bedoeld heeft.

Het Logo

Lengte-, breedte- en rustspanning staan niet op zichzelf, er is een continue vloeiende ritmische afwisseling tussen de drie spanningstoestanden…

Wat gebeurt waar en waar gebeurt wat?

Beleef zelf… dat de subtiele Ismakogie-bewegingen via een kettingreactie in de spieren doorwerken in het hele lichaam, inclusief het gezicht. Ook de kleinste en diepst gelegen spieren worden geactiveerd.

We ontdekken de samenhang van de natuurlijke strekking en de rustspanning.

Door te leren voelen wat er in je lichaam gebeurt, groeit het zelfbewustzijn en wordt een eigen sterke persoonlijkheid ontwikkeld.